Анализ заболеваемости одонтогенными гайморитами военнослужащих Крымского региона - Самойленко, А.В.; Кулиш, Т.В.; Федоренко, М.И. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
У статті проводиться аналіз причин збільшення захворюваності одонтогенними гайморитами військовослужбовців Кримського регіону, частоти та характеру перебігу захворювання у всіх категорій військовослужбовців за даними роботи оториноларингологічного відділення та відділення щелепно-лицевої хірургії ВМКЦ КР за період 2008 -2010 рр. Можливості профілактики, своєчасної діагностики та диференційованого вибору методу лікування з метою скорочення частоти виникнення хронічних форм одонтогенних гайморитів та їх ускладнень. The article analyzes the causes of the increased incidence of odontogenic sinusitis servicemen of the Crimean region, the frequency and nature of the disease in all categories of servicemen from the data of ottorhynolaringological department and the department of maxillofacial surgery MMCC CR for the period 2008-2010 years. Opportunities for prevention, early diagnosis and differential choice of treatment in order to reduce the incidence of chronic odontogenic maxillary sinusitis and their complications.