Методы консервативного и хирургического лечения закрытой травмы сердца при минно-взрывных ранениях - Флорикян, А.К.; Куринной, В.В.; Бородай, А.Л.; Беленький, В.А.; Новиков, Н.А.; Шипилов, С.А.; Бунин, Ю.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
На підставі обстеження 105 ушкоджених з мінно-вибуховими пораненнями в 91 (86,7%) виявлені різні форми відкритої травми серця. Приведений механогенез (частина І), клінико-функціональні прояви, діагностика та класифікація, методи консервативного та хірургічного лікування різних форм закритої травми серця при мінно-вибухових пораненнях. On the basis of survey 105 wounded with mine-explosive wounds in 91 (86,7%) were found to have different forms of open heart injury. Is mechanogenesis (part І), clinico-functional manifestations, diagnosis and classification, methods of conservative and surgical treatment of various forms of closed injury of the heart in mine-explosive wounds.