Преимущества метода тилт-тест в диагностике синкопальных состояний у детей (на примере Белгородской области) - Романова, Т.А.; Романенко, А.В.; Чернявская, Е.К.; Татаринцева, С.В.; Астахова, Е.В.; Гомзякова, А.И. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Обстежено 30 дітей та підлітків з повторними та одноразовими синкопальними станами невідомої
етіології у віці від6 до 17 років, з них 24 хлопчика та 6 дівчаток. Під час проведення тілт-тесту позитивна
відповідь зареєстрована у 24 (80%) дітей, у 12 (50%) - змішаний тип запаморочення, у 8 (33%) –
кардіоінгібіторний, у 4 (17%) – вазодепресорний. 30 children with repeated or single sinkopalny conditions of not clear etiology aged from 6 till 17 years,
from them 24 boys and 6 girls are surveyed. When carrying out tilt-dough the affirmative answer is registered at
24 (80%) children: at 12 (50%) - the mixed type of faints, at 8 (33%) - cardioinhibitory, at 4 (17%) -
vazodepressorny.