Причины нарушения фертильности после трубной беременности - Румянцева, З.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Незважаючи на досягнення сучасної медицини трубна вагітність займає перше місце серед
нозологічних форм, супроводжующихся внутрічеревною кровотечою, друге місце в структурі «гострих»
гінекологічних захворювань, трете місце в структурі чинників материнської смертності. Також незважаючи
на проведення реконструктивно-пластичних операцій та профілактичних засобів в післяопераційному
періоді у (11,5%) жінок трубна вагітність розвилась повторно з тією ж локалізацією. Завдяки дослідженню
69 жінок з трубною вагітністю, виявлені високі показники інвалідізації жінок в активному репродуктивному
віці – (7,24%) та головні чинники цієї патології. Despite advances in modern medicine, tubal pregnancy has been ranked among the entities that are
accompanied by intra-abdominal bleeding, the second place in the structure of the “critical” gynecological
diseases, the third leading cause of maternal mortality. In addition, despite the advent of reconstructive plastic
surgery and preventive measures in the postoperative period (11.5%), female tubal pregnancy has evolved
repeatedly from the same locale. The study involved 69 women. It has shown that patients with tubal pregnancy
have high rates of disability in the active reproductive age - (7.24%) and revealed the main causes of this
disease