Роль экологических факторов в формировании аномалий развития лицевого отдела головы человека в пренатальном периоде онтогенеза - Барсуков, А.Н.; Барсуков, Н.П.; Клиценко, Г.Г. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У оглядовій статті наводяться дані про дію шкідливих умов праці, хімічних речовин (алкоголю,
наркотиків, лікарських препаратів та ін.), ксенобіотиків, патологічних процесів і антропогенних чинників
на формування аномалій розвитку в області лицьового відділу голови людини в ранньому періоді
ембріогенезу. In this review article, the data about influence of harmful labor conditions, chemical compounds (alcohol,
narcotics, medical drugs et al.), xenobiotics, pathological processes and anthropogenic factors on the
development of anomalies in the human head’s facial section during the early period of embryogenesis are
presented.