Огнестрельные ранения грудного отдела позвоночника и спинного мозга - Фурсов, И.В.; Могила, В.В.; Максимов, С.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Вивчено клініко - неврологічні особливості вогнепальних поранень грудного відділу хребта та
спинного мозку, що має значну протяжність і досить складну будову. Більше половини всіх спінальних
поранень припадає на грудний відділ хребта.Тяжкість неврологічних розладів в пізньому періоді у більшості
поранених свідчать про підвищеної вразливості грудного відділу спинного мозку і необхідності пошуку
більш дієвих методів нейрохірургічної реабілітації. Studied in clinical - neurological features of gunshot wounds of the spine and spinal cord, with considerable
length and rather complicated structure. More than half of all spinal injuries account for thoracic spine. The
severity of neurological disorders in the late period, most wounded indicate increased vulnerability of the thoracic
spinal cord, and the need to find more effective methods of neurosurgical rehabilitation.