Использование гидродинамической модели объемно-распределенного объекта при каталогизации мелких осколков космического мусора - Пилькевич, И.А. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2008)
Проведен обзор работ в мире по предотвращению загрязнения околоземного космического пространства, которое создается при запусках ракет-носителей. Сделан вывод о необходимости разработки метода каталогизации мелких осколков космического мусора, основанного на математической модели объемно-распределенного объекта. Разработаны структурная схема гибридного каталога мелких осколков космического мусора, а также алгоритм минимизации метрического расстояния. Проведено огляд робіт у світі щодо запобігання засміченості навколоземного космічного простору, яке створюється при запусках ракет-носіїв. Зроблено висновок про необхідність розробки методу каталогізації дрібних осколків космічного сміття, що використовує математичну модель об’ємно-розподіленого об’єкта. Розроблено структурну схему гібридного каталогу дрібних осколків космічного сміття, а також алгоритм мінімізації метричної відстані. Проведено огляд робіт у світі щодо запобігання засміченості навколоземного космічного простору, яке створюється при запусках ракет-носіїв. Зроблено висновок про необхідність розробки методу каталогізації дрібних осколків космічного сміття, що використовує математичну модель об’ємно-розподіленого об’єкта. Розроблено структурну схему гібридного каталогу дрібних осколків космічного сміття, а також алгоритм мінімізації метричної відстані.