Reaction of exocrinocytes of cardial section of the stomach to the administration of “Platex Placental” drug against the acute experimental gastritis - Bilash, S.M.; Shepitko, V.I.; Yeroshenko, H.A.; Lysachenko, O.D.; Shepitko, K.V. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
В роботі вивчена реакція екзокриноцитів кардіальних залоз шлунка при введені препарату «Платекс- плацентарний» на тлі змодельованого гострого гастриту. Встановлено, що дія препарату «Платекс- плацентарний» на тлі гострого експериментального гастриту стимулює утворення та синтетичну активність як кардіальних гландулоцитів, так і келихоподібних клітин, в результаті чого запальний процес реалізується швидше, а захист слизової оболонки посилюється. В работе изучена реакция экзокриноцитов кардиальных желез желудка при введении препарата «Платекс-плацентарный» на фоне острого экспериментального гастрита». Установлено, что действие препарата «Платекс-плацентарный» на фоне острого экспериментального гастрита стимулирует образование и синтетическую активность как кардиальных гландулоцитов так и бокаловидных клеток, в результате чего воспалительный процесс реализуется быстрее, а защита слизистой оболочки усиливается. The article is a part of the research work of higher state educational institution of Ukraine “Ukrainian Medical Stomatological Academy” of Ministry of Health of Ukraine “Experimental morphological study of the effect of cryopreserved placenta transplants on the morphology and function of several internal organs”, state registration No. 0108U001572