Роль иммуномодуляторов и пребиотиков на процессы репарации у пациентов с хронической никотиновой зависимостью после эндооссальной имплантации - Герасименко, Ф.И.; Колючкина, Е.А.; Колбасин, П.Н.; Северинова, С.К. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Встановили наявність кореляційного взаємозв’язку між хронічною нікотиновою інтоксикацією та станом мікробної флори: загальною кількістю мікроорганізмів та співвідношенням між аеробної та анаеробною флорою, зміною слизової оболонки порожнини рота. Має місце погіршення кількісного та якісного складу флори з і збільшенням строку інтоксикації. Set the presence of cross-correlation between chronic nicotine intoxication and state of microbal flora: by the general amount of microorganisms and betweenness aerobic and anaerobic flora, change of mucus shell of cavity of mouth. Worsening of quantitative and high-quality composition of flora takes place from and by the increase of term of intoxication.