Вплив дрібномасштабних магнітних полів на профілі магніточутливих ліній Fe I λ 525.02 та λ 1564.85 нм у спокійній фотосфері Сонця - Стоділка, М.І. (Кинематика и физика небесных тел, 2011)
Отримано аналітичну оцінку інтегрального впливу дрібномасштабних магнітних полів на коефіцієнт по глинання в лінії. Досліджено утворення магніточутливих ліній Fe I в умовах незбуреної фотосфери Сонця при наявності дрібномасштабних магнітних полів. Показано, що ці поля можуть розширювати крила магніточутливих ліній. Получена аналитическая оценка интегрального влияния мелкомасштабных магнитных нолей на коэффициент поглощения в линии. Проведено исследование образования магниточувствительных линий Fe I в условиях невозмущенной фотосферы Солнца при наличии мелкомасштабных магнитных полей. Показано, что эти поля могут уширять крылья магмиточувствительных линий. An analytical estimate for integral influence of small-scale magnetic fields on the line absorption coefficient is derived. The formation of the magnetically sensitive Fe I lines in the conditions of the quiet solar photosphere in the presence of small-scale magnetic fields is studied. It is shown that these fields are liable to spread wings of magnetically sensitive lines.