Проблема проступку і кари в українській драматургії: перегук часів (Трагедії “Сава Чалий “І.Тобілевича, “Гріх” В.Винниченка, “Патетична соната” М.Куліша: спроба зіставлення) - Марко, В.П. (Культура народов Причерноморья, 2002)
На прикладі драматичних творів І .Тобілевича “Сава Чалий”, В.Винниченка ”Гріх” та М.Куліша. ”Патетична соната” – в історичному й історико-літературному контекстах – розглядається художня інтерпретація однієї з фундаментальних морально-етичних проблем проступку і кари. At artistic interpretation of one of fundamental moral and ethical problems of misdeed and punishment is ana lised – in historic and historic - literari contexst – on the example of the dramas “Sava Chali” by Tobilevich, “Sin” by Yinnychenko and “The Patethic Sonata” by Kulish.