"Рада-3" – система підтримки прийняття рішень для законотворчого процесу Верховної Ради України та рад інших рівнів - Морозов, А.О.; Баран, Л.Б.; Копєйчиков, В.В.; Косолапов, В.Л. (Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, 2008)
Представлені головні принципи побудови системи інформаційного обслуговування депутатів Рад різних рівнів, розглянуто структуру комплексу технічних засобів СППР «Рада-3» – системи підтримки прийняття рішень для законотворчого процесу Верховної Ради України та рад інших рівнів. Визначено основні етапи створення й запровадження до експлуатації базових елементів технічних засобів системи «Рада-3» та проведення їх комплексної інтеграції до єдиної СППР. Іл.: 3. Бібліогр.: 14 назв. Представлены главные принципы построения системы информационного обслуживания депутатов советов разных уровней, рассмотрена структура комплекса технических средств СППР «Рада-3» – системы поддержки принятия решений для законодательного процесса Верховного Совета Украины и советов других уровней. Определены основные этапы создания и внедрения в эксплуатацию базовых элементов технических средств системы «Рада-3» и проведения их комплексной интеграции в единую СППР. Ил.: 3. Библиогр.: 14 назв. The main principles of building up a system of information service to the deputies of bodies at different levels are suggested in the paper. The structure of the DMSS "Rada-3" technical means complex is considered. The "Rada-3" is a decision making support system that serves a legislative process of the Verkhovna Rada of Ukraine and bodies of other levels. The chief stages of creating and implementing the basic elements of the "RADA-3" technical means are defined. In addition their complex integration into a single DMSS is conducted. Figs.: 3. Refs.: 14 titles.