До питання ідентифікації ризьких солідів Карла Х Густава - Старовєров, Д.О. (Сіверщина в історії України, 2011)
У статті досліджуються деталі зображення на ризьких
соліда Карла Х Густава з метою полегшити ідентифікацію цих
монет, датування монети з пошкодженою чи не відкарбованою
датою, та спростити їх відокремлення від тогочасних
наслідувань і підробок. В статье исследуются детали изображения рижских
солидов Карла Х Густава. Цель данного исследования –
облегчить идентификацию этих монет, определение даты
эмиссии солидов с поврежденной или непрочеканенной датой,
упростить выявления среди настоящих монет имитаций и
подделок того времени. The article deals with details of the image of Charles X Gustav’s
solidus. The aim of this research is to make the identification of this
coins easier; to the detect the date of emission of solidus with then
being damaged and unminted; to simplicate the appearance among
the real coins, imitation and fakes of that time.