Глухівські універсали - Шемшученко, Ю.С.; Нюхіна, П.О. (Сіверщина в історії України, 2011)
У статті розглядається правотворча та правозастосовча
діяльність глухівських гетьманів, проведене теоретичне
дослідження гетьманських універсалів як нормативних актів за допомогою яких здійснювалося управління Гетьманщиною. В статье рассматривается правотворческая деятельность глуховских гетманов, проведено теоретическое исследование гетманских универсалов как нормативных актов, с помощью которых происходило управление Гетманщиной. In the article law activity of Hlukhiv hetmans is examined,
theoretical research of hetmans universals are conducted as normative
acts by which a management of Hetmanschina was carried.