Определение положения мобильного робота в топологической среде - Сапунов, С.В. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2008)
Рассматривается задача определения автономным мобильным роботом своего положения в среде,
моделируемой графом с помеченными вершинами. Решение заключается в построении диагностического
эксперимента – специального вида множества слов в алфавите меток вершин и способа его реализации
на графе. Розглядається задача визначення автономним мобільним роботом свого місця знаходження у середовищі, яке
моделюється за допомогою графа з позначеними вершинами. Розв’язок лежить у побудові діагностичного
експерименту – спеціального виду множини слів у алфавіті відміток та способу його реалізації на графі. The mobile robot self location problem is considered when robot environment is modeled by a graph with
labeled vertices. The solution lies in constructing a distinguishing experiment, i.e. a special set of words over
the alphabet of labels, and its implementation on the graph.