Родина Савичів – натхненники Сіверщини - Гриценко, А.П. (Сіверщина в історії України, 2011)
Стаття привчена ролі старшинської родини Савичів
в українській історії, а також впливу державних посад на
позиціювання в офіційній ієрархії влади та вимушеної опозиції.
Автор статті аналізує роль діяльності генерального писаря Семена Савича та його нащадків в розвитку політичного
життя та української культури XVIII ст. Статья посвящена старшинскому роду Савичей в
украинской истории, а также влиянию государственных
должностей на позиционирование в официальной иерархии
власти и вынужденной оппозиции. Автор статьи анализирует роль деятельности писаря
Семена Савича и его потомков в развитии политической жизни
и украинской культуры XVIII ст. The article devoted to the role of the Savyches` family in the
Ukrainian history and the influence state posts to the standing in the
official hierarchy of the power and enforced opposition.
The author of the article analyses the general register Semen
Savych`s role of the activity and his descendants in the development
of the political life and the Ukrainian culture of the XVIII century.