Використання методів прискореного старіння оптичних носіїв для прогнозування їхньої довговічності - Горбов, І.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2008)
Проаналізовано кліматичні умови прискореного старіння оптичних носіїв і зміни характеристик носіїв під час їх штучного старіння. Показано можливість прогнозування терміну зберігання інформації на оптичних носіях і визначення періоду часу, після якого необхідно виконати резервне копіювання інформації. Проведен анализ климатических условий ускоренного старения оптических носителей и проанализированы изменения характеристик носителей во время их искусственного старения. Показана возможность прогнозирования срока хранения информации на оптических носителях и определения времени, по истечению которого необходимо выполнить резервное копирование информации. Stress conditions for accelerated ageing of optical media and changing of their properties during artificial ageing are analyzed. A possibility of estimating data life expectancy of optical media and determining a period of time, after which a stored information must be recopied, is shown.