Візитаційні інспекції Греко-католицької церкви містечка Кальника – важливе джерело соціально-економічного розвитку кліру - Казьмирчук, Г.Д. (Сіверщина в історії України, 2011)
У статті розкривається соціальний і релігійний розвиток
кліру і прихожан містечка Кальника у XVIII ст. на основі
нововиявлених документів інспекції Греко-католицької церкви. В статье раскрывается социальное и религиозное
развитие клира и прихожан городка Кальника в XVIII ст. на
основе обнаруженных впервые документов инспекции Греко-католической церкви. In the article the social and the religious development the
clergy and church members of Kalnyk’s township at the XVIII
century is analyzed from unknown documents the Byzantine-rite
Catholic Church.