Степан Великдан - Терех, М.І. (Сіверщина в історії України, 2011)
На основі джерельних матеріалів розглядається
життєвий шлях та науково-просвітницька діяльність
видатного українського пасічника Степана Петровича
Великдана, продовжувача справи свого батька – відомого діяча
вітчизняного бджільництва Петра Івановича Прокоповича,
внаслідок чого аналізується його особистий внесок у
становлення та розвиток вітчизняної бджільницької науки. На основе источников рассматривается жизненный
путь и научно-образовательная деятельность выдающегося
украинского пасечника Степана Петровича Великдана,
продолжателя дела своего отца – известного деятеля
отечественного пчеловодства Петра Ивановича Прокоповича, в
результате чего анализируется его личный вклад в становление
и развитие отечественного пчеловодства как науки. On the basis of source materials the article describes lifetime,
scientific and educational activity of outstanding Ukrainian apiarist
Stepan Petrovych Velykdan. He was a son of prominent figure of home
beekeeping – Petro Ivanovych Prokopovych and a follower of his
father’s business. The author gives profound analyses of his personal
contribution in formation and development of home beekeeping.