Старообрядці Чернігівської губернії ХІХ ст. (економічний аспект) - Крупенко, О.В. (Сіверщина в історії України, 2011)
У статті досліджується участь представників старообрядства в економічному розвитку Чернігівської губернії ХІХ ст. Автор розглядає питання про їх взаємини із владою, місцевим населенням. Доведено, що в наступні періоди старообрядці не втратили свій підприємницький хист і продовжували займатися господарськими справами. В статье исследуется участие представителей старообрядчества в экономическом развитии Черниговской губернии ХІХ века. Автор рассматривает вопрос об их взаимоотношениях с властью, местным населением. Доказано, что в последующие периоды старообрядцы продолжали заниматься хозяйством, не утратили предпринимательский талант. This article runs about the representatives of Old Belief and their participation in the economic aspect of Chernihiv province in the 19th century. The author analyses their relationships with the state power and local inhabitants. It was proved that Old Belief followers did not abandon their desire to go in for entrepreneurial activity in the following epochs.