Особливості розвитку селянських господарств Чернігівської губернії у другій половині ХІХ ст. - Шеліхова, В.В. (Сіверщина в історії України, 2011)
Стаття присвячена розвитку селянських господарств
після проведення реформ 60-70-х рр. ХІХ ст. Приділяється увага
особливостям поширення ринкових відносин та становлення
селянського підприємництва. В статье рассматривается развитие крестьянских
хозяйств после проведения реформ 60-70-х годов ХІХ ст.
Уделяется внимание особенностям распространения
рыночных отношений и зарождению крестьянского
предпринимательства. The article is devoted to development of peasant economies after
the leadthrough of reforms 60-70th years of XIX century. Attention
to the features of distribution of market relations and becoming of
peasant enterprise is given.