Український політичний рух на Глухівщині на початку ХХ ст. в контексті політичного життя регіону - Кривобок, О.П. (Сіверщина в історії України, 2011)
У статті розглядаються проблеми створення і розвитку українських політичних партій та організацій на території Глухівського повіту в роки Першої російської революції 1905-1907 рр. Статья посвящена рассмотрению проблем появления и развития политических партий и организаций на территории Глуховского уезда в годы Первой российской революции 1905-1907 гг. The article is dedicated to the problems of the rising and political parties and organizations on the territory of Hlukhiv povit during I Russian revolution 1905-1907.