Допомога земств Чернігівської губернії кооперативному руху в аграрній сфері - Горохов, С.В. (Сіверщина в історії України, 2011)
В статті розглядається діяльність земств Чернігівської
губернії, як органів місцевого самоврядування, що сприяла
розвитку кооперації в аграрній сфері. На початку ХХ ст.
земства створили мережу кооперативних організацій та
залучили для їх розвитку значні капіталовкладення. В статье рассматривается деятельность
земств Черниговской губернии, как органов местного
самоуправления, что благоприятствовала развитию
кооперации в аграрной сфере. В начале ХХ ст. земства
создали сеть кооперативных организаций и инвестировали
значительные средства в их развитие. The activity of Chernihiv zemstvos, as local governing organs,
which supported development of cooperation in agriculture, is
depicted in this article. In the beginning of XX century zemstvos
formed some cooperative organizations and invested money in
their development.