Имитационное моделирование систем управления вероятностными технологическими процессами производства - Смородин, В.С. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2008)
Рассмотрены особенности систем управления вероятностных процессов производства, определена актуальность имитационного моделирования таких объектов исследования. Предложена формальная модель управления вероятностными технологическими процессами производства. На основании учета особенностей взаимодействий компонентов таких систем управления предложена библиотека имитационных моделей элементов управления процессами. Изложена технология использования системы автоматизации моделирования технологических процессов производства. Розглянуто особливості систем керування ймовірних процесів виробництва, визначено актуальність імітаційного моделювання таких об’єктів дослідження. Запропоновано формальну модель керування ймовірними технологічними процесами виробництва. На основі врахування особливостей взаємодії компонентів таких систем керування запропоновано бібліотеку імітаційних моделей елементів керування процесами. Викладено технологію використання системи автоматизації моделювання технологічних процесів виробництва. Features of control systems for probabilistic processes of manufacture are considered, urgency of imitating modeling of such objects of research is determined. The formal model of management for probabilistic technological processes of manufacture is offered. On the basis of the account of features of components interactions of such control systems the library of imitating models of process management elements is offered. The technology of using a modeling automation system for technological manufacture processes is presented.