Експозиція місцевих музеїв Північного Лівобережжя як віддзеркалення соціально-політичних процесів у суспільстві (20-30-ті роки ХХ ст.) - Дмитренко, Н.М. (Сіверщина в історії України, 2011)
В праці розглянуто питання розвитку музейної експозиції
в означений період, а також вплив та наслідки соціально-політичних процесів на ідеологічний та речовий зміст
експозиції. Висвітлено реакцію компартійних органів на недоліки в експозиційній роботі місцевих музеїв. В статье рассмотрены вопросы развития музейной
экспозиции, а также влияние и последствия социально-политических процессов на идеологическое и предметное
содержание экспозиции. Показана реакция компартийных
органов на недостатки в экспозиционной работе городских музеев. In labour the question of development of museum display
is considered in a marked period, and also influence and
consequences of socio-political processes on ideological and
material maintenance of display. The reaction of communist party
organs is reflected on defects in a display works of local museums.