Бюлетені кооперативних організацій Сумської округи 20-х років ХХ ст. - Подоляка, Н.С. (Сіверщина в історії України, 2011)
Стаття знайомить зі змістом бюлетенів кооперативних
організацій Сумської округи «Кооперативный бюлетень
Сумрайсоюза» та «Кооперація Сумщини», що видавалися
у 20-х роках ХХ ст. Базуючись на конкретному матеріалі,
автор доводить важливість подібних видань як джерела
з історії не лише української кооперації, але й української
журналістики в цілому. Статья знакомит с содержанием бюллетеней
кооперативных организаций Сумской округи «Кооперативный
бюллетень Сумрайсоюза» и «Кооперація Сумщини», которые
издавались в 20-х годах ХХ века. Базируясь на конкретном
материале, автор доказывает важность подобных изданий
как источника в изучении не только истории украинской
кооперации, но и украинской журналистики в целом. The article acquaints with the contents of the cooperative
organizations of Sumy Region «Cooperative Bulletin of
Sumyraіsoiuz» and «Cooperation of Sumy Region» which were
published in the 1920th years of the XX century. Based on the specific
materials author affirms the importance of such publications as of
the main source in the process of studying not only of the history of
the Ukrainian cooperation but of all of the Ukrainian periodical
press in whole.