Політичні репресії викладацького складу вишів Чернігівщини у 30-ті роки ХХ ст. - Мошик, І.В. (Сіверщина в історії України, 2011)
У статті розглядається питання діяльності викладацького складу вишів Чернігівщини в умовах тоталітарного режиму у 30-ті роки ХХ ст. В статье рассматривается вопрос деятельности преподавательского состава вузов Черниговщины в условиях тоталитарного режима в 30-е годы ХХ в. In this article the question of teaching staff of Chernihiv higher establishments is examined in forming of Ukrainian intelligentsia in the conditions of activity of the totalitarian regime in the30th years of XX century.