Рушники-божники Сіверщини із колекції Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» - Годліна, Л.О.; Заїка, Н.Л. (Сіверщина в історії України, 2011)
У статті проаналізовано збірку народних рушників-божників Сіверщини та подано каталог збірки. В статье проанализировано собрание народных полотенец-божников Северщины и представлен каталог коллекции. The article analyzes a collection of folk towel- bozhnyks of Sivershchyna and filed catalog collection.