Громадські музеї з позицій музеєзнавства (на матеріалах музеїв АР Крим) - Стельмах, І.Ф. (Сіверщина в історії України, 2011)
Музеї на громадських засадах – один із найбільш цікавих
та маловивчених напрямків музеєзнавства, який має досить
тривалу історію розвитку як соціальний феномен. Їх колекції
складають водночас і значну частину Музейного фонду України,
і є потенціалом його подальшого поповнення. Музеи на общественных началах представляют одно
из наиболее интересных и малоизученных направлений
музееведения. Это социальный феномен, имеющий достаточно
продолжительную историю развития. Коллекции музеев
одновременно являются и частью Музейного фонда Украины,
и потенциалом для его пополнения. Museums on public principles represent one of the most
interesting and insufficiently studied directions of museology. It is
the social phenomenon having long enough history of development.
Collections of museums are both part of the Museum Fund of
Ukraine and supplementary opportunity for its replenishment.