Особливості радянської релігійної політики в Криму у другій половині 20-х років - Рибак, І.В. (Культура народов Причерноморья, 2002)
В статті розглядаються особливості радянської політики в Криму у другій половині двадцятих років. З виконання декрету про відділення держави від церкви і церкви від школи. Дається історичний аналіз взаємовідносин церкви з місцевими органами влади в Криму. Висвітлюється досвід історії, який можливо враховувати в сучасних умовах будови взаємовідносин між церквою і державою. The peculiarities of the Soviet policy in the Crimea of the second half of the 20-s years are revealed in the article. It deals with the problem of fulfilling the decree of separation of the state from church and church from school. The historical analysis of relationships between church and local Bodies of Government in the Crimea is given. The article lights the experience of history, which can be taken in to consideration in conditions of building relationships between church and the state nowadays.