Метод обчислення ваг альтернатив на основі результатів парних порівнянь, проведених групою експертів - Циганок, В.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2008)
Запропоновано метод, який дозволяє провести розрахунки усереднених ваг об'єктів, що підлягають оцінюванню (альтернатив), на базі експертної інформації, а саме, матриць парних порівнянь, одержаних від групи експертів. Враховано рівень компетентності кожного експерта в питанні, що розглянуто. Представлено основні характеристичні параметри методу, одержані в результаті експериментального дослідження. Розглянуто ітеративний спосіб реалізації методу. Предложен метод, который позволяет произвести расчеты усредненных весов объектов, подлежащих оцениванию (альтернатив), на основе экспертной информации, а именно, матриц парных сравнений, полученных от группы экспертов. Учитывается уровень компетентности каждого эксперта в рассматриваемом вопросе. Представлены основные характеристические параметры метода, полученные в результате экспериментального исследования. Рассмотрен итерационный способ реализации метода. The method that allows making a calculation of averaged weights of estimated objects (alternatives) based on expert information, namely pair-comparisons matrices, obtained from experts’ group, is proposed. The level of every expert’s competence in the question under consideration is taken into account. The method’s main characteristic parameters, obtained as a result of experimental investigation, are presented. The iterative way of the method’s implementation is considered.