Об оценках содержания лития в атмосферах углеродных звезд, полученных с помощью современных списков линий - Яковина, Л.A.; Павленкo, Я.В.; Абиа, К.; Розенбуш, A.Э. (Кинематика и физика небесных тел, 2011)
С помощью синтетических спектров в области λλ 668...674 нм определены содержания лития в атмосферах трех углеродных звезд по резонансному дублету Li I λ 670.8 нм при использовании модифицированного списка атомных линий из базы данных VALD и трех вариантов списков линий молекул CN и C₂, являющихся модификациями списков с сайта Йоргенсена (http://stella.nbi.dk) и из банка данных Куруца (1993, CD-ROM 1—23). За допомогою синтетичних спектрів у області λλ 668...674 нм визначено вміст літію в атмосферах трьох вуглецевих зір за резонансним дублетом Li I λ 670.8 нм при використанні модифікованого списку атомних ліній з бази даних VALD та трьох варіантів списків ліній молекул CN та C₂ , що є модифікаціями списків з сайту Йоргенсена (http://stella.nbi.dk) та з банку даних Куруца (1993, CD-ROM 1—23). We determined the lithium abundance in the atmospheres of three carbon stars from resonance doublet Li I λ 670.8 nm using fits of synthetic spectra to the observed spectra in the region λλ 668—674 nm. We calculated synthetic spectra with the use of the modified atomic line list from the VALD database and of three variants of CN and C₂ line lists, which are modifications of lists from Jorgensen's site (http://stella.nbi.dk) and from Kurucz's database (1993, CD-ROM NN 1—23).