The ultrastructure of neurocytes of the motor center of an injured sciatic nerve under the influence of high-frequency electrosurgical instrument - Korsak, A.V.; Kuftyreva, T.P.; Zapryvoda, L.P.; Shamalo, S.M.; Demydchuk, A.S. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Розроблена нова експериментальна модель з’єднання тканин в ділянці травми периферійного нерва
методом електрокоагуляції. Був застосований електронно-мікроскопічний метод дослідження, який дозволив
вивчити та порівняти картину змін нейроцитів рухового центру травмованого сідничого нерву за умов
стандартної травми та нової експериментальної моделі. Встановлено відсутність негативного впливу на
нейроцити рухового центру сідничого нерву електрокоагуляції. Разработана новая экспериментальная модель соединения тканей в области травмы периферического
нерва методом электрокоагуляции. Был применен электронно-микроскопический метод исследования,
который позволил изучить и сравнить картину изменений нейронов двигательного центра травмированного
седалищного нерва в условиях стандартной травмы и новой экспериментальной модели. Установлено
отсутствие негативного влияния на нейронов двигательного центра седалищного нерва электрокоагуляции.