Діяльність підпілля ОУН(р) на території Запорізької області у 1942—1943 роках - Щур, Ю. (Український визвольний рух, 2014)
У статті на основі раніше засекречених документів радянських органів держбезпеки здійснено спробу описати діяльність осередків ОУН(р) на території Запорізької області під час нацистської окупації у 1942—1943 рр. Значна увага присвячена аналізу структури націоналістичного підпілля та основних напрямків роботи. In the article author tries to describe the activity of OUN(r) centers on the Zaporizhia region during the Nazi occupation in 1942—1943. Research is based on the once secret documents. Considerable attention was devoted to the analysis of the structure of nationalistic underground and its main directions of activity.