Процес номіналізації у формуванні іменної групи - Варварич, О.Ю. (Культура народов Причерноморья, 2002)
У статті “Процес номіналізації у формуванні іменної групи” розгляда-ється проблема оформлення структури іменної групи. Під час формування іменної групи мають місце різні види трансформації, серед яких –процес номіналізації, який дозволяє деяким одиницям речення (насамперед дієсло-вам) перетворюються на іменники. Подібне явище є досить поширеним у художніх текстах. The point of article «The nominalization process of noun group forming» is considerations of noun group structure. The noun group forming accompanies with different kind of transformation, among them the process of nominaliza-tion is, which let some unites ( parts) of structure transform into the noun (first of all the verb). Similar phenomenon is rather widen in belles-lettres.