Структура та триботехнічні характеристики нанокомпозиційного матеріялу флюоропласт—вуглецеві нанорурки - Рево, С.Л.; Дашевський, М.М.; Іваненко, К.О.; Занмін, Дун (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2012)
Розглянуто структурні особливості та перколяційні характеристики нової
полімер-карбонової композиції, компонентами якої є флюоропласт марки
Ф4 та багатостінні вуглецеві нанорурки. Проаналізовано триботехнічні характеристики розробленого матеріялу та показано, що в порівнянні з флюоропластом його зносостійкість є у 100 разів вищою. Features of the structure and characteristics of the percolation of a new polymer—carbon
composition, which consists of F4-grade fluoroplastic (polytetrafluorethylene)
and multiwall carbon nanotubes, are studied. The tribotechnical
characteristics of the developed material are analysed. As shown, the wear resistance
of the developed material is 100 times higher than that of the initial
fluoroplastic. Рассмотрены структурные особенности и перколяционные характеристики
новой полимер-карбоновой композиции, компонентами которой являются
фторопласт марки Ф4 и многостенные углеродные нанотрубки. Проанализированы триботехнические характеристики разработанного материала и показано, что в сравнении с фторопластом его износостойкость в 100 раз выше.