Теория позитрониевых состояний в нанопорах кристаллических триглицеридов - Покутний, С.И.; Шпак, А.П.; Уваров, В.Н.; Покутний, М.С. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2012)
Теоретически исследуется зависимость энергии связи электронно-
позитронной пары от радиуса нанопор, содержащихся в кристаллических
триглицеридах. Установлен пороговый характер возникновения основного состояния объёмного парапозитрония в нанопоре и определено значение критического радиуса нанопоры, начиная с которого в нанопоре может образоваться объёмный парапозитроний. Теоретично досліджується залежність енергії зв’язку електронно-
позитронної пари від радіюса нанопор, що містяться в кристалічних тригліцеридах. Встановлено пороговий характер виникнення основного стану об’ємного парапозитронію в нанопорі та визначено значення критичного радіюса нанопори, починаючи з якого в нанопорі може утворитися
об’ємний парапозитроній. Theoretical investigations of the binding energy of electron—positron pair in
nanovoids within the crystalline triglycerides depending on nanovoid radius
are carried out. The threshold character of the appearance of bulkparapositronium
ground state in nanovoid is revealed, and critical radius of
the nanovoid, above which a bulk parapositronium can be formed in the nanovoid,
is determined.