Електрофізичні властивості ґранульованих твердих розчинів у плівкових системах на основі Co і Ag - Шабельник, Ю.М.; Однодворець, Л.В.; Проценко, І.Ю. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2012)
Досліджено процеси фазоутворення та електрофізичні властивості плівкових систем на основі Со і Ag, яких було одержано як почережною, так і одночасною конденсацією на підложжя (П). Показано, що утворення ґранульованого твердого розчину на основі Ag відбувається при термообробленні
до температури 800 К (система Ag/Co/П) або в процесі одночасної конденсації (плівка (Ag + Co)/П). Експериментальні величини термічного коефіцієнта опору добре узгоджуються із розрахунковими на феноменологічному моделю для ґранульованого твердого розчину. Investigation of phase-formation processes and physical properties of film systems
based on Co and Ag, which are fabricated by alternate and simultaneous
condensation on a substrate (S), is performed. As shown, the formation of Agbased
granular solid solution occurs during the heat treatment to the temperature
of 800 K (the Ag/Co/S system) or during the condensation (the (Ag + Co)/S
film). Experimental values of thermal resistance coefficient agree well with
those calculated from the phenomenological model for granular solid solution. Выполнено исследование процессов фазообразования и электрофизических
свойств плёночных систем на основе Co и Ag, которые получены поочерёдной и одновременной конденсацией на подложку (П). Показано, что образование гранулированного твёрдого раствора на основе Ag происходит при
термообработке до температуры 800 К (система Ag/Co/П) или в процессе
конденсации (плёнка (Ag + Co)/П). Экспериментальные величины термического коэффициента сопротивления хорошо согласуются с рассчитанными
по феноменологической модели для гранулированного твёрдого раствора.