Осадження сполук карбазолу з газової фази: молекулярні розчиниз органічними акцепторами, нанокомпозити з неорганічними напівпровідниками та золотом, гетероструктури - Барабаш, М.Ю.; Гринько, Д.О. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2012)
Досліджено плівки на основі Poly(N-vinylcarbazole) (PVСа), виготовлені
осадженням з газової фази, доповані акцепторними органічними та неорганічними напівпровідниковими сполуками і золотом. Газофазна технологія леґування PVCa акцепторними сполуками, зокрема, С60, TNF, CdSe
спричиняє формування ефективних фотопровідників. Комбінування
PVCa в тонкоплівкові гетероструктури з акцепторами, неорганічними
напівпровідниками та металами робить ці матеріяли привабливими багатофункціональними системами для оптоелектроніки, електрофотографії,
молекулярної фотоніки, сенсорики та темплатних технологій. Показано
ефективність розробленої автоматизованої системи контролю одночасної
газофазної конденсації з кількох джерел для виготовлення гетероструктур і темплатних технологій. Films based on Poly(N-vinylcarbazole) (PVCa), fabricated by deposition from
the gas phase and doped with acceptor organic and inorganic semiconducting
compounds and gold, are investigated. Gas-phase doping technology of PVCa
with acceptor compounds, in particular, C60, TNF, CdSe, results in formation
of efficient photoconductors. The combining of PVCa and thin-film heterostructures
with acceptors, inorganic semiconductors, and metals makes these
materials attractive multifunctional systems for optoelectronics, electrophotography,
molecular photonics, sensing, and templating technologies. The
efficiency of the developed automated control system of simultaneous gasphase
condensation from several sources for fabrication of heterostructures
and templating technologies is demonstrated. Исследованы плёнки на основе Poly(N-vinylcarbazole) (PVCa), изготовленные осаждением из газовой фазы, допированные акцепторными органическими и неорганическими полупроводниковыми соединениями и
золотом. Газофазная технология легирования PVCa акцепторными соединениями, в частности, С60, TNF, CdSe приводит к формированию эффективных фотопроводников. Комбинирование PVCa в тонкоплёночные
гетероструктуры с акцепторами, неорганическими полупроводниками и
металлами делает эти материалы привлекательными многофункциональными системами для оптоэлектроники, электрофотографии, молекулярной фотоники, сенсорики и темплатных технологий. Показана эффективность разработанной автоматизированной системы контроля одновременной газофазной конденсации из нескольких источников для изготовления гетероструктур и темплатных технологий.