Інформаційний підхід до забезпечення керування в автоматизованих інформаційно-аналітичних системах органів влади - Нестеренко, О.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2008)
Розглянуто питання забезпечення динамічної стійкості виконання органом влади покладених функцій, сприяння боротьбі з інформаційною ентропією, розширення доступу до інформації в процесі прийняття рішень експертами та керівництвом за умов функціонування в органі влади відповідних автоматизованих інформаційно-аналітичних систем як суттєвого чинника забезпечення інформаційної безпеки шляхом застосовування системного підходу з використанням інформаційного аналізу інформаційних потоків, забезпечення керування в системі. Запропоновано основи нової теорії ситуаційного регулювання технологічних процесів у органі влади, організаційних заходів, структурних перебудов у конкретних галузевих ситуаціях у процесі автоматизованої обробки інформаційних потоків, що має забезпечити розкриття закономірностей автоматизованої обробки документів у органі влади, розробку принципів визначення вимірювача "інформаційного навантаження" на орган влади. Рассмотрен вопрос обеспечения динамической стойкости выполнения органом власти возложенных функций, содействия борьбе с информационной энтропией, расширение доступа к информации в процессе принятия решений экспертами и руководством в условиях функционирования в органе власти соответствующих автоматизированных информационно-аналитических систем как существенного фактора обеспечения информационной безопасности путем применения системного подхода с использованием информационного анализа информационных потоков, обеспечения управления в системе. Предложены основы новой теории ситуационного регулирования технологических процессов в органе власти, организационных мероприятий, структурных перестроек в конкретных отраслевых ситуациях при автоматизированной обработке информационных потоков, которая должна обеспечить раскрытие закономерностей автоматизированной обработки документов в органе власти, разработку принципов определения измерителя «информационной нагрузки» на орган власти. The question of supporting dynamic firmness of implementation by the body of government the entrusted functions, assistance to fight against information entropy, expansion of access to information in the process of decision-making by experts and managers in the conditions of functioning in the body of government of the proper automated information-analytical systems as a substantial factor of supporting information safety by application of system approach with the use of information analysis of information streams, supporting the management in the system is considered. Foundations of new theory of the situation adjusting of technological processes in the body of government, organizational measures, structural alterations in concrete branch situations at the automated processing of information streams, which must provide the disclosure of regularities of the automated processing of documents in the body of government, development of principles for determining the meter «informative loading» on the body of government are offered.