Дослідження умов синтезу вихідних речовин одержання алюмінату кобальту - Фролова, Л.А.; Півоваров, О.А. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2013)
Із застосуванням сукупности незалежних метод досліджено процес осадження в системі Co²⁺–Al³⁺–SO₄²⁻––H₂O при вихідному шпінельному співвідношенні катіонів. Встановлено можливість співосадження гідроксидів кобальту й алюмінію, оптимальний інтервал значень рН для одержання осадів, що є прекурсорами синтезу алюмокобальтової шпінелі. Визначено температурні режими проведення термолізу. Using independent techniques, the process of deposition in the Co²⁺–Al³⁺–SO₄²⁻––H₂O system with the initial spinel ratio of cations is investigated. A possibility of the cobalt hydroxide and aluminium co-precipitation is revealed, and an optimal interval of the PH values for precipitations, which are precursors for the CoAl₂O₄ spinel synthesis, is determined. The temperature regimes of thermolysis are suggested. С использованием независимых методов исследован процесс осаждения в системе Co²⁺–Al³⁺–SO₄²⁻––H₂O при исходном шпинельном соотношении катионов. Установлена возможность соосаждения гидроксидов кобальта и алюминия, оптимальный интервал значений рН для получения осадков, являющихся прекурсорами синтеза алюмокобальтовой шпинели. Определены температурные режимы проведения термолиза.