Оптические жидкокристаллические композиты на основе каприлата кадмия с наночастицами серебра - Мирная, Т.А.; Яремчук, Г.Г.; Леонова, Н.А.; Асаула, В.Н.; Волков, С.В. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2014)
Представлены экспериментальные результаты по синтезу и оптическим
свойствам нанокомпозитов каприлата кадмия с наночастицами серебра.
Наночастицы серебра получены путём восстановления нитрата серебра
непосредственно в ионной жидкокристаллической матрице каприлата
кадмия. Методами оптической спектроскопии и просвечивающей электронной микроскопии установлено, что наночастицы серебра в жидкокристаллической матрице имеют сферическую форму со средним диаметром от 14 до 20 нм. Представлено експериментальні результати з синтези й оптичних властивостей нанокомпозитів на основі каприлата кадмію з наночастинками
срібла. Наночастинки срібла одержано шляхом віднови нітрату срібла
безпосередньо в йонній рідкокристалічній матриці каприлата кадмію. За
допомогою метод оптичної спектроскопії та просвітлювальної електронної мікроскопії встановлено, що наночастинки срібла в рідкокристалічній
матриці мають сферичну форму із середнім діяметром від 14 до 20 нм. Experimental data for synthesis and optical properties of nanocomposites
based on the cadmium caprylate with silver nanoparticles are represented in a
given article. Silver nanoparticles are obtained by the reduction of argentum
nitrate within the ionic liquid-crystalline matrix of cadmium caprylate. As
revealed by the optical spectroscopy and transmission electron microscopy
techniques, silver nanoparticles within the liquid-crystalline matrix have a
spherical shape with an average diameter of 14–20 nm.