Вплив природи поверхні діоксиду кремнію на електрофізичні властивості полімерних нанокомпозитів з електронно-йонною провідністю - Мазуренко, Р.В.; Гуня, Г.М.; Махно, С.М.; Горбик, П.П. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2014)
Досліджено електрофізичні властивості в надвисокочастотному діапазоні
та на низьких частотах за кімнатної температури нанокомпозитів на основі високодисперсного діоксиду кремнію та гідрозолю, модифікованих
йодидом міді. У композитах CuI/SiO2 та CuI/гідрозоль встановлено оптимальний вміст йодиду міді (50% мас.), за якого проявляється найбільш
ефективна міжфазна взаємодія й електрофізичні параметри набувають
максимальних значень. Виявлено, що полімерні композити
CuI/гідрозоль–поліхлортрифторетилен мають вищі значення комплексної діелектричної проникності та електропровідності в порівнянні з системою, яка містить модифікований високодисперсний діоксид кремнію. The electrophysical properties of finely dispersed silica dioxide and hydrosol
chemically modified with copper iodide at 295 K are studied in the microwave
range and at low frequencies. As found, the optimal bulk content of copper
iodide within the CuI/SiO2 and CuI/hydrosol composites is of 50 wt.%,
when the interfacial interaction manifests itself most intensively and there
are maximum values of electrical parameters. As shown, the polymer
CuI/hydrosol–polychlorotrifluoroethylene composites have higher values of
the real and image complex dielectric permittivity and conductivity as compared
with systems, which contain modified finely dispersed silica dioxide. Исследованы электрофизические свойства в сверхвысокочастотном диапазоне и на низких частотах при комнатной температуре нанокомпозитов
на основе высокодисперсного диоксида кремния и гидрозоля, модифицированных иодидом меди. Установлены оптимальные концентрации CuI
(50% мас.) в композитах CuI/SiO2 и CuI/гидрозоль, при которых проявляется наиболее эффективное межфазное взаимодействие и электрофизические параметры имеют максимальные значения. Обнаружено, что полимерные композиты CuI/гидрозоль–полихлортрифторэтилен имеют более высокие значения комплексной диэлектрической проницаемости и
электропроводности по сравнению с системой, которая содержит модифицированный высокодисперсный диоксид кремния.