Методи побудови багатошарових голографічних носіїв інформації на основі фотолюмінісцентних матеріалів і середовищ з ефектом просвітлення - Беляк, Є.В.; Кожан, Т.М.; Крючин, А.А. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2008)
Проаналізовано проблеми об'ємного оптичного запису інформації. Запропоновано можливість об'єднання методів побудови багатошарових фотолюмінесцентних і багатошарових голографічних носіїв даних. Розглянуто декілька методик організації структури комбінованого носія та приводу зчитування, у ході розробки яких пріоритетними параметрами були щільність і швидкість запису та завантаження у процесі відтворення даних центрального процесора. Проведен анализ проблем объемной оптической записи информации. Предложена возможность объединения методов создания многослойных фотолюминесцентных и многослойных голографических носителей данных. Рассмотрено несколько методик организации структуры комбинированного носителя и привода считывания, при разработке которых приоритетными параметрами были плотность и скорость, а также загрузка при воспроизведении данных центрального процессора. Problems of volumetric optical information recording are analyzed. Possibility of fluorescent multilayer and holographic multilayer creation methods integrations are proposed. Different techniques of combined media and drive with a priority of data density, readout rate and CPU load parameters are examined.