Влияние полового диморфизма на показатели свертывающей системы крови женщин в динамике физиологической беременности - Капустин, Е.А.; Боташева, Т.Л.; Каушанская, Л.В.; Баринова, В.В.; Александрова, Е.М. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У статті представлено результати аналізу 259 коагулограм жінок з фізіологічним перебігом вагітності залежно від статі плоду. Виявлено вірогідно більш високі значення Д-димеру в венозній крові у жінок з плодами чоловічої статі. Встановлено, що система згортання крові у жінок, які виношують хлопчиків, функціонує з більшою напругою, ніж при альтернативній статі. The article presents the data of 259 analyses of the coagulation system of women with physiological pregnancies as function of the fetus sex. We have revealed greater values of D-dimer in the venous blood of women with male fetuses. We have established that the blood coagulative system in women with male fetuses works with greater tension than in women with female fetuses.