Оптимизация ведения пациенток с дисгормональной патологией молочных желез в перименопаузальный период - Бобрицкая, В.В.; Грищенко, О.В.; Черняк, О.Л. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Проведено дослідження ефективності лікування різних морфологічних форм мастопатії у перименопаузальний період, в тому числі поєднання рослинної естрогензамісної терапії (лайфемін) та фітопрепарату з селективною естроген-гестагеннормалізуючою дією (тазалок). Доведено клінічну ефективність препаратів, в тому числі при одночасному використанні. Вироблено тактику ведення жінок з дисгормональними захворюваннями молочних залоз у перименопаузальний період. The efficiency of treatment of different morphological forms of mastopathy at the perimenopausal period is has been researched. The research covers combinations of phytoestrogen replacement therapy (Lifemine) and a phytomedicine with selective estrogen-gestagen normalizing action (Tazalok). The clinical efficiency of the preparations, including combined application, has been established. We have worked out tactics for supporting women with dishormonal diseases of breast glands in perimenopausal period.