Структурное распознавание изображений на основе моделей голосования признаков характерных точек - Гороховатский, В.А.; Путятин, Е.П. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2008)
Рассмотрены вопросы интеллектуальной обработки информации в системах компьютерного зрения. Исследованы методы структурного распознавания изображений, основанные на моделях голосования. Проведена формализация задачи распознавания; предложены подходы для построения иерархических решений и функции соответствия классу; обсуждены результаты компьютерного моделирования. Розглянуто питання інтелектуальної обробки інформації в системах комп’ютерного зору. Досліджено методи структурного розпізнавання зображень, засновані на моделях голосування. Виконано формалізацію задачі розпізнавання, запропоновано підходи до побудови ієрархічних рішень і функції відповідності класові, обговорено результати комп’ютерного моделювання. Questions of intellectual information processing in computer vision systems are considered. Methods of structural image recognition based on the voting models are investigated. Formalization of the recognition problem is performed, approaches for construction of hierarchical decisions and a function of conformity to a class are offered, results of computer modeling are discussed.