Розподілені комп’ютерні системи як складові інформаційних інфраструктур - Горбулін, В.П.; Додонов, О.Г.; Горбачик, О.С.; Кузнєцова, М.Г. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2008)
Розглянуто особливості створення та властивості розподілених комп'ютерних систем. Обгрунтовано необхідність інтегрування механізмів підвищення живучості розподілених комп'ютерних систем у разі їх включення в інформаційні інфраструктури. Рассмотрены особенности создания и свойства распределенных компьютерных систем. Обоснована необходимость интеграции механизмов повышения живучести распределенных компьютерных систем при их включении в информационные инфраструктуры. Creation features and distributed computer system characteristics are considered. The necessity of survivability mechanisms integration for distributed computer systems, included in the information infrastructures, is substantiated.