Влияние механической обработки дисперсного кремнезёма на адсорбцию бычьего сывороточного альбумина - Воронин, Е.Ф.; Пахлов, Е.М.; Василенко, А.П. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2008)
Исследовано влияние механической обработки непористого высокодисперсного кремнезёма (нанокремнезёма) в шаровой мельнице на адсорбцию бычьего сывороточного альбумина (БСА). Установлено, что величина адсорбции БСА на единицу массы нанокремнезёма снижаетс симбатно времени обработки. Это объяснено снижением удельной поверхности кремнезёма, поскольку абсолютная адсорбция БСА (т.е. отнесённая к единице площади) для всех образцов осталась неизменной и
составила примерно 2,4 мг/м2
. Досліджено вплив механічної обробки непористого високодисперсного
кремнезему (нанокремнезему) у кульовім млині на адсорбцію бичачого
сироваткового альбуміну (БСА). Встановлено, що величина адсорбції
БСА на одиницю маси нанокремнезему зменшується сімбатно щодо часу обробки. Це пояснюється зниженням питомої поверхні кремнезему,
оскільки абсолютна адсорбція БСА (тобто віднесена до одиниці площі)
для всіх зразків залишилася сталою і склала приблизно 2,4 мг/м2
. The effect of mechanical treatment of nonporous superfine silica (nanosilica)
in a ball mill on adsorption of bovine serum albumin (BSA) is studied.
As shown, the value of BSA adsorption per unit mass of nanosilica
decreases with the time of treatment that can be explained by the decrease
of specific surface area of silica, because the value of BSA adsorption per
unit of area is kept constant and is equal to 2.4 mg/m2
for all samples.