Побудова спеціалізованої звітності щодо структури активів інститутів спільного інвестування - Торопіна, Н.Є. (Культура народов Причерноморья, 2003)
Встановлення діючим законодавством численних вимог щодо діяльності інститутів спільного інвестування потребує здійснення контролю за їх дотриманням, що можливо за умов надання контролюю-чим органам відповідної інформації. З огляду на відсутність в даний час спеціалізованої звітності в статті надані пропозиції щодо застосування у діяльності інвестиційних фондів сукупності звітних форм, показники яких дають змогу оцінити дотримання встановлених вимог щодо складу та структури активів різних видів інститутів спільного інвестування. Установленные действующим законодательством многочисленные требования, касающиеся деятельности институтов совместного инвестирования, обуславливают необходимость последующего контроля их выполнения, что становится возможным при условии предоставления контролирующим органам соответствующей информации. Ввиду отсутствия в настоящее время специальной отчетности, позволяющей оценить выполнение требований к составу и структуре активов инвестиционных фондов, разработаны и предложены основные отчетные формы, представленные в данной статье. The activity of funds of investment must be controlled in accordance with a lot of requirements of acting legislation. It is possible if the information is given to control agency. As the special accounting has not been worked out and that is why it is not possible to evaluate the execution of requirements of composition and structure the assets of funds of investment. The main accounting forms are worked out and presented in the article.